Преди да изпратим детето на лагер

 

Препоръки и съвети в избора на правилния лагер за детето ви в няколко стъпки.

Скъпи родители,

Може би е дошъл момента да помислите за летните занимания на дечицата ви. Възможно е да имате опит в търсенето и избора, но може и да сте от тези грижовни родители, които трудно се разделят с децата си и все още да не се решавате да го направите за първи път.

Винаги има първи път!

За всичко! :)

Но как да изберем сред огромното многообразие от предлагани възможности:

 • обичайните, с децата и на място, което познаваме;
 • привлекателните;
 • информационното пространство е препълнено с обещаващи заглавия за щастливо лятно/зимно и т.н приключение;
 • препоръчаните от прекрасните и опитни BGмами;
 • 'перспективните', в които просто ще препълните фунията от езикови или други знания
 • нискобюджетните, които така или иначе ще запълнят седмица от лятото..

Подсказваме ви - изберете полезните!

Вярваме, че сме единодушни за ползите, но как да оценим предлаганите възможности, без да си създаваме излишни главоболия?

Като начало - поговорете с детето си и опитайте да определите неговите нужди. Със сигурност ще научите много, стига да имате времето да го изслушате и желанието да го разберете. Дори и да имате горчив предишен опит или да се страхувате от предстоящата кратка раздяла по някакви ваши си причини, просто поговорете с него.

Днешните деца са претоварени с информация и очаквания към тях- от родители, от учители, от треньори, но..те все още знаят какво искат. Дайте им възможност да го изразят! Дайте им възможност да поискат нещо за себе си! Дайте им възможност да изберат! :)

И не се заблуждавайте - децата не са ваши приятели! Може да сте в прекрасни отношения, да се справяте чудесно с обгрижването и осигуряване на душевен и материален комфорт. Може да сте идеалният / за приятелчетата/ родител, не забравяйте: Вие не сте приятел! Вие сте родител!

Вашите мотиви за участие в лагера нямат нищо общо с мотивите на детето. Изборът може да е ваш, но детето ще преживее тази седмица някъде, с някого!:) Не е задължително да е с децата, които прекрасно познава от училище.

В никой случай не правете изборът вместо детето! Децата не са глупави! Те много добре знаят какво искат. Обикновено искат да има с кого да си поговорят и задължително- да има кой да ги чуе:)

После направете заедно избор на лагер, с възможно повече ползи и...

Започнете проучването на тези, които го предлагат.

Всички ние, които предлагаме подобна услуга – школи по какво ли не, спортни клубове, сдружения, туроператори и т.н знайни и незнайни организатори... oбещаваме това, което очаквате от нас: страхотно лято/зима, чудесни приключения, интересни спортни, творчески и т.н активности, запълване на времето и т.н, докато ви заливаме със сладникави рекламни послания. Но колко от нас са в състояние да изпълнят обещанията?

Може би ще бъдете малко по-спокойни, ако детето ви вече е било на лагер, но се надаваме, да сте бдителни и да избирате с разум.

* Проучете предложенията за детски лагери и отсейте тези, които са най-близки до изискванията на детето и до вашите очаквания.

 • Ако нещо ви допадне, започнете същинското проучване на организатора- фирма,сайт, документи, лицензи, общи условия. Нашето разбиране е, че всичко трябва да е на светло, съобразено със законодателството и да защитава вашите /финансови/ интереси, да гарантира грижа за детето и да осигурява условията, които очаквате.
 • Обърнете внимание на екипа - на тях ще поверите грижата си за детето.
 • Проучете организатора и в социалните мрежи - там ще намерите отзиви и, вероятно ще попаднете на чудесни находки - снимки, клипове. Може би нещо ще грабне сърцето ви:)
 • Програмата - едва сега идва момента, в който трябва да й обърнете сериозно внимание. Сигурно първото нещо, което ще ви заинтересува е КАКВО ВКЛЮЧВА програмата. Обърнете внимание на мястото за подслон, храната, включените активности и допълнителните важни неща- медицинско осигуряване, застраховки, транспорт и т.н

Обсъдете я заедно в семейството и преценете дали тя е достатъчно интересна за детето ви. Дайте му възможност да говори!:)

 • Ако е дошъл момента , в който имате избор и съгласие, потърсете фирмата-организатор чрез обявената на сайта форма за контакт:)
Пожелаваме ви успех и разум в избора!

Екипът на лятно Възрожденско училище “Аз съм българче“

Аз съм Българче!

Възрожденско училище „Аз съм Българче!“ е авторска програма на Фондация „Аз съм българче“ и се изпълнява от лицензиран туроператор.

Програмата се изпълнява от страхотен грижовен екип, което ви дава гаранция за добро качество и чудесни преживявания. Ние милеем за България и с радост ще споделим знанията, опита и вдъхновението си с вас!

Контакти:

Възрожденско училище "Аз съм Българче!"
гр. София, ж.к. Дружба 2, бл. №281
гр. Копривщица, ул. "Любен Каравелов" №1

www.azsambulgarche.com
+359 888 72 56 34
info@azsambulgarche.com
@VUAzSumBulgarche