Днес избухва априлското въстание

 

Възстановка на събитията от Априлското въстание в гр. Копривщица.

На 20 април 1876 г в родната Копривщица избухва Априлското въстание. То дава сигнал на цяла Европа, че българския народ ще се бори до смърт за своята свобода и независимост.

Каблешков ще подпише Кървавото писмо, а Хвърковатата чета на Бенковски, изрекъл славните думи: "Ставайте робове, аз не ща ярем!" ще го отнесе към Панагюрище!

И тази година община Копривщица, съвместно с дейците от Народно читалище "Хаджи Ненчо Дончев Палавеев", Дирекция на музеите, Регионален клуб "Традиция" и повече от 200 доброволци - деца и възрастни, ще направят възстановка на събитията от Априлското въстание. Празниците започват от вечерта на 30.04.2018 г с тържествена проверка-заря в памет на героите, дали живота си за нашата свобода и независимост.

Елате в Копривщица, за да съхраним паметта и българския дух!

И тази година ще разказваме на децата, които ще бъдат с нас на летен лагер в във Възрожденско училище "Аз съм българче", истинската история! Такава, каквато е била, но отдавна я няма в учебниците на децата ни!

Аз съм Българче!

Възрожденско училище „Аз съм Българче!“ е авторска програма на Фондация „Аз съм българче“ и се изпълнява от лицензиран туроператор.

Програмата се изпълнява от страхотен грижовен екип, което ви дава гаранция за добро качество и чудесни преживявания. Ние милеем за България и с радост ще споделим знанията, опита и вдъхновението си с вас!

Контакти:

Възрожденско училище "Аз съм Българче!"
гр. София, ж.к. Дружба 2, бл. №281
гр. Копривщица, ул. "Любен Каравелов" №1

www.azsambulgarche.com
+359 888 72 56 34
info@azsambulgarche.com
@VUAzSumBulgarche